BILENIA

SÄLJA BIL

BILFÖRSÄLJNING STOCKHOLM

Vill du sälja bil enkelt och smidigt?

Vi hjälper dig att sälja bil till bra pris och med personlig service som gör processen enkel och smidig. Med många års erfarenhet kan vi hjälpa dig dig med bilförsäljning i Stockholm.

Börja med att göra en kostnadsfri värdering med hjälp av formuläret nedan. Därefter kan du välja om du vill sälja bilen direkt till oss eller om du vill få hjälp med bilförsäljning via vår bilförmedling. Vi ser till att du får bra betalt för din bil.

Allt börjar med en gratis värdering av din bil

Sälja begagnad bil?

Vi på BILENIA hjälper dig att sälja bilen i Stockholm. Vi har två olika tjänster där du kan välja mellan om vilket som passar dig bäst när du ska sälja bil i Stockholm.

Vi rekommenderar att du tar hjälp med bilförsäljning för att vara säker på att du inte ska bli lurad. Som bilhandlare har vi erfarenhet av att ärligt värdera bilar och när du använder vår bilförmedling vill vi givetvis att din bil säljs till högstbjudande. Det tjänar både du och vi på. Som privatperson har man sällan tid eller de kunskaper som krävs för en lyckad bilförsäljning. Det är vanligt att intressenter försöker pressa ner priserna och det tar tid och energi att hantera alla förfrågningar. Överlåt jobbet till oss som är proffs istället så får du mer tid över till annat och har snart pengarna på kontot efter att vi har hjälpt dig med att sälja bilen.

En trygg bilförsäljning i Stockholm börjar hos oss

BILENIA anser vi att en bilförsäljning ska vara så enkel och smärtfri som möjligt för dig som kund. Vi vill gör trygga och sköna affärer med våra kunder och att kunden skall tjäna mer på sin bil än att bilhandlarna tar hela vinsten. Samtidigt ska det gå lika smidigt & enkelt. Därför har vi tagit fram mäklartjänsten där BILENIA hjälper till och säljer bilen åt både privatpersoner samt företag.

Att sälja bil eller köpa bil i dagsläget i Stockholm kan vara mycket krävande och inte som förr. Detta eftersom andrahandsmarknaden har stramats åt och kraven på bilhandlare som säljer till svenska privatkunder på andrahandsmarknaden måste lämna strikta garantier. Det innebär att det inte är alla bilhandlare som tar in alla typer av fordon. Väljer du oss så slipper du den typen av problem. Vi köper in både nyare bilar i toppskick och äldre fordon som kanske har vissa skavanker. Detta kan vi göra tack vare att vi har ett bra nätverk där det finns intresse av att köpa bilar av alla årsmodeller och skick.

Väljer du att sälja bil genom oss så spar du tid, pengar och energi. Du behöver heller inte vara bilkunnig för att kunna svara på frågor från köpare och inte heller proffsfotograf för att ta snygga bilder. Allt det sköter vi! Vi tar in din bil, ger den en proffsrengöring i vår biltvätt, tar snygga bilder och presenterar alla detaljer tydligt för intressenter. Vi tar hand om visningar och provkörning och även det administrativa kring försäljningen som ägarbyte och betalning.

Bor du i Stockholm och vill sälja en bil? Då ska du vända dig till oss. Vi ser till att hela bilförsäljningen går rätt till och att både du som säljare och bilens nya köpare blir nöjd.

Sälja bilen eller skrota?

Är din bil i dåligt skick och du har funderat över att skrota den? Självklart är det bättre att skrota bilen om den inte är duglig att sälja den vidare på den vanliga andrahandsmarknaden. Men det kan kännas jobbigt att ordna med bortforsling av den om den inte går att köra och ibland får man även betala för att skrota bilen. 

Hör av dig till oss istället så ser vi efter om det ändå kan finnas ett värde. Även bilar med skavanker eller som inte är körbara kan vara värda några kronor tack vare att de kan användas för reservdelar. Prova att göra en värdering innan du bestämmer dig för att skrota bilen, kanske du kan få något för bilen genom att sälja den till oss.

Vad ska du tänka på när du ska sälja bil?

Ska du sälja en bil och behöver information om hur att gå tillväga? Ja då har du kommit rätt. Det beror på hur du vill sälja bilen. Vill du sälja bil privat eller vill du sälja till/via handlare? Vi kommer att gå igenom båda alternativen nedan.

Sälja bil privat 

Att sälja bilen privat kan bli mer krångligt än vad man hade tänkt sig då du får stå ut med däcksparkare, oseriösa köpare, sista-priset-kompisar osv. Om du själv inte har så stora kunskaper och kan stå på dig i förhandlingar så är det bättre att du lämnar över jobbet till en bilhandlare – till exempel oss på BILENIA.

Kontroll av bil: Första steget inför bilförsäljningen är att kontrollera bilen så att alla komponenter fungerar som det ska. Det kan du göra själv om du är kunnig biltekniker, annars är det enklaste alternativet att lämna in den hos en verkstad som kan göra jobbet till 100%. Att sälja en bil med massor av fel och att inte informera köparen om detta är ingen bra idé.

Besikta bilen: En av de viktigaste sakerna en köpare tittar på vid bilköp är om bilen är besiktad. Besikta bilen inför försäljningen så säljs den snabbare och köparen kommer inte att tveka.

Tvätta bilen / Uppfräschning: När stegen ovan är klara är det dags för att tvätta bilen både in- och utvändigt. En ren och snygg bil ger ett bättre intryck och köparen känner också att du har brytt dig om och vårdat din bil. Så får du ut ett bättre pris vid försäljning.

Fotografering: När du är klar med städningen av bilen så gäller det att ta foton på bilen. Fotografera gärna både insidan och utsidan på bilen, så att köparen får en ordentligt koll på bilen innan hen vill komma och provköra den. Du behöver ingen proffskamera för det utan dagens mobilkameror är så bra att du kommer få snygga bilder även med din telefon.

Annonsering: Sist men inte minst, att lägga upp annonsen på försäljning. Tänk på att skriva så utförligt du kan i annonsen så att man har utrymme att läsa istället för att varje bilköpare ska kontakta dig för frågor som du ska svara på enskilt. Skriv gärna några rader om bilen skick, vilken utrustning den har och vad du har tyckt om bilen för sälja bil snabbt. 

Sälja bil till bilhandlare

Ett annat alternativ är att sälja bilen till en bilhandlare men hos bilhandlaren får du kanske lite mindre betalt eftersom bilhandlaren behöver få in sin marginal när bilen säljs vidare. Det är dock ett enklare sätt att sälja bil för dig som inte har tid eller så stora kunskaper.

Bilvärdering online eller på telefon: Många bilhandlare erbjuder dig som bilkund en bilvärdering på nätet. Se till att använda en värderingstjänst som verkligen är kostnadsfri och var medveten om att det pris du först får bara är en uppskattning som beräknas utifrån bilar av samma märke och årsmodell. Det slutgiltiga priset kan handlaren ge först när hen har tittat på din bils skick och kan därför skilja sig något. Testa vår tjänst för bilvärdering så får du en bra prisindikation innan du går vidare.

Åk till bilhandlaren: När du har bestämt dig för vem du ska vända till dig så är det dags att visa upp bilen. Här vinner du mest på att vara ärlig och visa upp bilen i sitt bästa skick. Bilhandlare har oftast verktyg för att analysera bilen och upptäcka eventuella fel.

Känns det krångligt och krävande?
Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att sälja bilen.

Välj nedan om vilket av alternativen som passar dig bäst.

Frågor och svar om att sälja bil

Hur mycket du får för din bil vid en bilförsäljning beror på flera olika saker. Bland annat så spelar årsmodell, miltal, skick och vilken bil det är in. Du kan göra en gratis bilvärdering längre upp på sidan.

Bara om du har goda kunskaper skulle vi säga. Att sälja en bil privat kan vara komplicerat och tidskrävande. Vi hjälper dig gärna med att sälja bilen åt dig så att du kan känna dig trygg med att allt går rätt till och att du får bra betalt.

Vår målsättning är att vi ska kontakta kunden inom 24 timmar efter att en onlinevärdering är gjord på hemsidan.

Sälja bil