Sälja bil

Vill du sälja din bil men slippa krångel?

Vi hjälper dig att sälja din bil enkelt och smidigt.

Att sälja sin bil är inte det roligaste man kan göra så vill du slippa det tråkigaste så kan vi sköta bilförsäljningen åt dig. Vi hjälper dig med allt ifrån att ge dig en gratis bilvärdering till att sköta hela bilförsäljningen. Börja med en enkel kostnadsfri bilvärdering av din bil nedan.

Allt börjar med en gratis värdering av din bil

Sälja begagnad bil?

Att sälja bil eller köpa bil i dagsläget i Stockholm kan vara mycket krävande och inte som förr. Speciellt ifall man aldrig gjort det förr.

Det kan vara krävande på tid, energi, pengar och mycket mer som man inte hade räknat med. Idag är behovet av bilen mycket större än vad det var förut. Nu behöver nästan alla en bil för att det ska lösa dagliga problem som man har i vardagslivet. Därför ökar även behovet när man ska sälja bil eller köpa bil.

Bor du i Stockholm och vill sälja en bil? Har du försökt sälja din bil eller har du kanske sålt den redan? Ja då vet du hur processen kan gå till.

Ibland kan det gå väldigt enkelt till men oftast får man räkna på saker som inte ingick i ens plan för att sälja bilen.

Det blir allt mer svårare och svårare eftersom bilhandlarna har blivit allt för många samt att både efterfrågan och utbudet ligger oftast inte på samma nivåer. Bilhandlarna vill ha mer marginaler och kunderna som vill sälja sin bil vill inte förlora en massa pengar. Trycket blir högre från båda kanter vilket leder till en historia när man har sålt sin bil.

Visst ska det finnas bra sätt att sälja bil på i Stockholm. Visst ska det vara enklare? Eller?

Motiven kan vara olika men i vårat syfte är det en självklarhet. En självklarhet att det ska vara så enkelt som möjligt.

Vi på BILENIA hjälper dig att sälja bilen i Stockholm. Vi har två olika tjänster där du kan välja mellan om vilket som passar dig bäst när du ska sälja din bil i Stockholm.

Att sälja bil är något som kan vara både svårt och tidskrävande.

På BILENIA anser vi att en bilförsäljning ska vara så enkel och smärtfri som möjligt för dig som kund. Vi på BILENIA vill gör trygga och sköna affärer med våra kunder. Vi vill att kunden skall tjäna mer på sin bil än att bilhandlarna tar hela vinsten men samtidigt ska det gå lika smidigt & enkelt. Därför har vi tagit fram mäklartjänsten där BILENIA hjälper till och säljer bilen åt både privatpersoner samt företag.

Sälja bilen eller skrota?

Är du trött på din bil och vill skrota den? Självklart är det bättre att skrota bilen om den inte är duglig att sälja den vidare till nästa ägare som kan ha användning för bilen. Istället att sära bilen apart, ta bort bilen registrerings skylt och chassinummer så är skrota ett mycket bättre alternativ.

Du kan antingen välja att skrota bilen själv eller så kan du kontakta oss om du behöver hjälp. Prova göra en värdering innan du bestämmer dig för att skrota bilen, kanske du kan få något för bilen genom att sälja den.

Vad ska du tänka på när du ska sälja bil?

Ska du sälja en bil och behöver information om hur att gå tillväga? Ja då har du kommit rätt. Det beror på om hur du vill sälja bilen. Vill du sälja bil privat eller vill du att sälja bil till/via handlare. Vi kommer att gå igenom båda alternativen nedan.

Sälja bil privat 

Att sälja bilen privat kan bli mer krångligt än vad man hade tänkt sig då du får stå ut med däcksparkare, oseriösa köpare, sista-priset-kompisar osv.

Kontroll av bil: Första steget inför bilförsäljningen är att kontrollera bilen så att alla komponenter fungerar som det ska. Det kan du göra själv om du är kunnig biltekniker, annars är det enklaste alternativet att lämna in den hos en verkstad som kan göra jobbet till 100%. Att sälja en bil med massor av fel och att inte informera köparen om detta är ingen bra idé.

Besikta bilen: En av de viktigaste sakerna en köpare tittar på vid bilköp är om bilen är besiktad. Det kanske du är medveten om eftersom något du själv gör/gjort. Besikta bilen inför försäljningen, på så sätt säljs den snabbare och köparen kommer inte att tveka.

Tvätta bilen / Uppfräschning: När stegen ovan är klara är det dags för att tvätta bilen både in & utvändigt. När man vill köpa bil så vill man se den i rent skick, det är då kärlek vid första ögonkastet infaller.

Fotografering: När du är klar med städningen av bilen så gäller det att ta foton på bilen. Fotografera gärna både insidan och utsidan på bilen, så att köparen får en ordentligt koll på bilen innan hen vill komma och hämta den. Du behöver ingen proffskamera för det utan dagens mobilkameror är så bra att du kommer få snygga bilder även med din telefon.

Annonsering: Sist men inte minst, att lägga upp annonsen på försäljning. Tänk på att skriva så utförligt du kan i annonsen så att man har utrymme att läsa istället för att varje bilköpare ska kontakta dig för frågor som du ska svara på enskilt. Skriv gärna några rader om bilen skick, vilken utrustning den har och vad du har tyckt om bilen för sälja bil snabbt. 

Sälja bil till bilhandlare

Ett annat alternativ är att sälja bilen till en bilhandlare men hos bilhandlaren får du inte så mycket för bilen när du säljer bilen till dem.

Bilvärdering online eller på telefon: Många bilhandlare erbjuder dig som bilkund en bilvärdering på nätet. Det som är nackdelen med dem flesta värderingsidor är att du inte kommer få en exakt pris på din bil. Oftast blir man chockad av det man ser på nätet och sedan när man kommer fram där och får ett pris på plats. Men börja med att göra en värdering online om de har en annars är ett bättre alternativ att du får en på telefon. Då görs bilvärderingen manuellt och kan leda till mer säkrare pris.

Åk till bilhandlaren: När du har bestämt dig för vem du ska vända till dig så är det dags att visa upp bilen. Här vinner du mest på att vara ärlig och visa upp bilen i sitt bästa skick. Bilhandlare har oftast verktyg för att analysera bilen och upptäcka eventuella fel.

Känns det krångligt och krävande?
Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att sälja bilen.

Välj nedan om vilket av alternativen som passar dig bäst.

Frågor och svar om att sälja bil

Hur mycket du får för din bil beror på flera olika saker. Bland annat årsmodell, miltal, skick och vilken bil det är Du kan göra en gratis bilvärdering längre upp på sidan.

Att sälja en bil privat kan vara komplicerat och tidskrävande. Idag finns det flera olika plattformar att sälja bilen privat, det viktiga är att om du vill sälja bilen privat så kan det vara tidskrävande och komplicerat. Vi hjälper dig gärna med att sälja bilen åt dig så att du kan känna dig trygg.

Vår målsättning är att vi ska kontakta kunden ingom 24 timmar efter att en online värdering är gjord på hemsidan. 

Sälja bil