BILENIA

Sälja bilen till bilhandlare

Det vanligaste alternativen som finns när du vill sälja bil är följande:

Inget av dessa alternativ garanterar dig ett högre värde för din bil. När man säljer bilen till en bilhandlare så luras man av att det är ”enkelt” men det man inte tänker på är att du förlorar mer pengar än vad bilhandlaren erbjuder dig för att sälja bilen till dem. När bilhandlaren tar in din bil för inköp så räknar dem på en ganska stor vinstmarginal vilket medför till att du förlorar på bilen även om du köpt bilen igår och från samma handlare.

Fördelen med detta är att det låter enkelt och det kanske är enkelt men det du inte är medveten om att det finns ett tredje sätt att sälja din bil på det enklaste sättet samtidigt som du tjänar på den. Vinstmarginalen som bilhandlaren räknar på är ganska stor, det kan skilja sig från bil till bil men vi visar ett exempel nedan:

– Om det är en bil som kostar runt 100.000:- så ska det minst finnas en marginal på 20.000-25.000:- om inte mer. Desto högre värde bilen har så vill man har mer marginal på den. Alltså 30.000:- osv.

Det kan vara skönt att bli av med bilen i samma stund genom att sälja bilen till en bilhandlare men detta är traditionellt och behövs inte göras när det finns bättre alternativ på marknaden. Du får mer pengar för din bil genom att sälja den via oss.

BILENIA har flera olika alternativ att ge dig när du vill sälja din bil. Förmedling där du kan få mest pengar för din bil alternativ sälja bilen direkt då får du pengarna direkt. Vi vill självklart att du tar del av våran förmedlingstjänst men om stressen ligger bakom så kan vi även ta in bilen direkt och ge dig högre pris än vad du fick av din bilhandlare.

När man vill sälja bilen till en bilhandlare är det alltid bra att titta med flera bilhandlare så att man får rätt pris och inte blir lurad på något sätt. Av en traditionell bilhandlare ska du vara beredd på att du får ett ganska lågt pris. Vi däremot när vi tar in din bil för inköp tittar vi vem som kan buda mest på just din bil. Därför har du alltid bäst pris hos BILENIA när du ska välja att sälja bilen till bilhandlare.

Läs mer om hur du kan sälja bilen