Senaste åren har priserna på begagnade bilar gått upp kraftigt. Det finns flera orsaker till att priser på begagnade bilar går upp. Bland annat så har skatterna ökat på nya bensin och dieselbilar vilket har lett till högre efterfrågan på begagnade bilar som är uttagna innan den så kallade bonus malus som infördes första gången 1 juli 2018. Efter det har det även kommit flera höjningar av fordonsskatten som har lett till ännu högre efterfrågan på begagnade bilar. Men hur ska man egentligen hålla koll på dagens bilpriser när det rör sig så mycket? 

Få rätt pris på din begagnade bil

När du ska sälja din bil så är det viktigt att du kollar värdering av din bil för att säkerställa att du får rätt pris när du ska sälja. Dessa tjänster för bilvärdering brukar ge en bra indikation på hur priserna ligger till. I övrigt kan man alltid jämföra på hemsidor där bilar säljs för att se hur priserna ser ut. Det som är bra att tänka på är att det är marknaden och köparna som styr vad slutpriset blir på bilar som ligger ute till försäljning.  

Hur blir priserna på bilar framöver?

Hur priserna på begagnade bilar utvecklas framöver är inte helt lätt att säga. Men om det fortsätter på samma väg som nu så finns det mycket som tyder på att priserna på begagnade bilar kommer fortsätta att hållas högt. 

Vilka bilar får man mest betalt för idag?

Detta är något som ändras väldigt fort och beror mycket på regeringens satsning på elbilar och laddhybrider. Beroende på hur skatterna och bonusar utvecklas för dessa bilar framöver så kommer det påverka bilpriserna. Även bränslepriset på Diesel och Bensin kommer självklart att påverka priset på bilarna. Som det ser ut nu så är det ändå snåla bensin och dieselbilar som har behållt värdet mest men även begagnade elbilar har stått sig bra i värde. 

Gör en värdering idag

Undrar du vad du får betalt för din begagnade bil? Då rekommenderar vi att du gör en värdering av din bil och får ett aktuellt pris. 

Alla inlägg
×

Nästan klar...

Vi har precis skickat ett mejl till dig. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta din prenumeration!

OK